Супер изненада! Д-р Вергиния Цанова внезапно си тръгна от РЗИ-Бургас!

д-р Вегиния Цанова и директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров

Днес, в края на работния ден, изненадващо е била освободена от поста дългогодишната зам.-директорка на РЗИ-Бургас д-р Вергиния Цанова. Заповедта за освобождаването й е била връчена лично от директора на РЗИ д-р Георги Паздеров, в когото дълги години бяха отличен професионален екип. Според източник на Флагман.бг от самото учреждение на държавната администрация, актът на освобождаването на д-р Цанова подействал като плесница за екипа на Инспекцията, тъй като тя до този момент бе сочена като корифей на бургаското здравеопазване, в предходното правителство бе и член на Борда на директорите на УМБАЛ-Бургас.

Изтъкнатата специалистка си тръгва, освободена по най-тежкия член на Закона за държавния служител – чрез дисциплинарно наказание “уволнение”. Причините за внезапната раздяла с д-р Цанова, която през последните месеци бе станала изключително популярна в медиите с компетентни изказвания по различни проблеми, са неясни. По непотвърдена информация, става въпрос за достигнала до министъра на здравеопазването информация, че в коридорите на РЗИ-Бургас са монтирани скрити видеокамери, които били недопустими по закон. Това е станало през месец май т. г., докато директорът бил в отпуск. Щели да се изясняват причините кое е наложило да се монтира секретното видеонаблюдение в коридора срещу кабинета на директора, както и срещу деловодството.

На практика, през последните 3-4 години, докато д-р Паздеров имаше здравословни проблеми и неприятности по политически причини, Инспекцията се управляваше от д-р Цанова – чрез нейната изключителна работоспособност и готовност да съдейства на изпълнителната власт.

И двамата – като екип, получават изключително висока оценка от вицепремиера Валери Симеонов за стриктно изпълнение на задълженията им като пазители на здравето на хората от шума в курортите ни.