Зрелищен арест на паркинг в Бургас! Опитаха се да избягат, заради притежание на наркотици, но полицията…

Белезници

Зрелищен арест извършиха служители на Второ РУ-Бургас на паркинга на хипермаркет “Кауфланд” в жк Славейков.

Ченгетата решили да проверят софийски “Хюндай Елантра”. Оказало се, че в колата били четирима техни стари познайници. Зад волана на автомобила бил 29-годишният бургазлия Емил Б., а компания му правели 28-годишният Радослав Р., 36-годишният Петър К. и 23-годишният Ставри Ш., всички криминално проявени, предаде flagman.bg.

Радослав опитал да осуети проверката, оказвайки  яростна съпротива, като от раница извадил и изхвърлил несесер, а след това се опитал да избяга. Той все пак е арестуван, но се наложило ченгетата да използват физическа сила и помощни средства – белезници. Установено е, че изхвърления от бургазлията несесер съдържа четири пликчета със зелена суха тревна маса – канабис с общо тегло около 12 грама.

Последвала акция в жилището на Радослав на бул. “Мария Луиза”. Там криминалистите попаднали на супер оборудвана наркоферма. Те открили общо девет пластмасови саксии и кофички със засети конопени растения с приблизителна височина около 40 см. Полицаите намерили още четири сушащи се стръка от канабисови растения с дължина около 60 – 80 см, с множество съцветия по тях и електронна везна. В една от стаите на жилището са намерени съоръжения и цялостно оборудване за мини-ферма за отглеждане на конопени растения, иззети са шест кварцови лампи, таймери,  въздуховоди, течни торове и изградено капково напояване.

Радослав е задържан със стандартна полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Източници на Флагман.бг разкриха, че това не е първият случай, при които в дома на бургазлията са открити наркотици. През 2013 г. там са намерени сериозни количества синтетична дога.