Извънредно! Скандалният бизнесмен Петър Биберов бе арестуван след голям екшън в паспортната служба на МВР! (СНИМКА)

Полиция

Известният от близкото минало крими герой, Петър Биберов, който развива и сериозен бизнес в ресторантьорството и концесионирането на плажове, бе арестуван преди минути в Паспортна служба в Първо РУ-Бургас. В момента патрулна кола го транспортира към ареста в Пето РУ.

По данни на Флагман.бг бизнесменът е чакал чинно на опашка пред едно от гишетата, за да получи международния паспорт на детето си, тъй като предстояло утре да пътува със семейството си до Турция. Според свидетели на случилото се, причина за последвалия екшън станали 3 сравнително добре облечени мургави дами, говорещи на полутурски – полуцигански език. Триото опитало да пререди Биберов на гишето за получаване на документите. Известният с избухливия си нрав бургазлия им направил остра забележка да се наредят най-отзад и да спазват реда. Една от нарушителките обаче имала неблагоразумието да произнесе следната реплика: „500 години сме ви е..ли и пак ще ви е..м”, каза пред Флагман.бг очевидец на разправията.

Подобна реплика е отбелязана и в протокола при ареста на Биберов. Това е била и причината той да я удари грубо с рамото си – така твърди Биберов. В следващия момент виковете на жената огласили залата, разкрещели се и другите две, че приятелката им е пребита и започнали да викат за помощ. Суматохата в салона била огромна при влизането на няколко униформени служители от Първо РУ.

Според един от очевидците, въвеждащият ред и дисциплина е забърсал и хубав шамар на мургавата дама. С удара с рамо и шамара обаче се изчерпвала и агресията му спрямо тях, но пък виковете им за помощ били невъобразими.

„Образували сме бързо производство за хулиганска проява в служебно помещение на МВР”, каза началникът на Първо РУ Иван Иванов, който отказа да коментидробности.