Ударна акция на бургаските криминалисти! Закопчаха двама тийнейджъри за нагла кражба от бизнесдама!

Акция криминалисти

Служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас, СДВР и РУ-Приморско разкриха и задържаха извършителите на кражбата на крупна сума пари, собственост на 28 годишна бургазлийка. Извършителите са привлечени в качеството на обвиняеми и вече са с присъди, след като са сключили споразумение с Царевска районна прокуратура.

Задържаните софиянци Елисавета Б., на 17 години, и 18-годишният Николай Т. пристигнали в Приморско миналия петък с идеята да започнат работа в търговски складове в града, обслужвани от 28 годишната бургазлийка. Докато се устроят на квартира, работодателката ги настанила в дома в Приморско. Още на следващата сутрин обаче бургазлийката открила, че от дамска й чанта е открадната сумата от 16 500 лв. – оборотни пари, а от новоназначените й служители няма и следа.

Ограбената жена веднага съобщила в местния РУП, където съвместно със служители от отдел “Криминална полиция” стартирали незабавни оперативно-издирвателни мероприятия. Констатирано е, че двамата софиянци след извършване на кражбата отпътували от Приморско с наето от тях такси, като заплатили на водача му сумата от 500 лв.

Със съдействието на служители от СДВР в  условията на неотложност е извършено претърсване на частна къща, разположена на софийската улица “Мими Благоева”, в която двамата софиянци се укрили. Елисавета и Николай са задържани, като открадната от тях сума е намерена и иззета.

Двамата са конвоирани до Районно управление – Приморско, където са привлечени в качеството им на обвиняеми. На извънредно заседание вчера софиянците сключили споразумение с Царевска районна прокуратура, съгласно което на 17-годишната Елисавета е наложено условно наказание от 3 месеца с 2 години изпитателен срок, а на Николай – 10 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Споразумението е одобрено от Районен съд – Царево.