Задържаха под стража украинския шофьор, причинил смъртоносната катастрофа на Ришкия проход

Игор Туховский1

Бургаският окръжен съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Игор Туховский, който причини тежката катастрофа на Ришкия проход.

Украинецът е обвиняем за това, че на 11 юни при управление на седлови влекач в посока от Шумен към Карнобат нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на шофьор на микробус, като деянието е извършено в пияно състояние – с концентрация на алкохол в кръвта 2,81 промила.

Разследването е в своя начален стадий. Окръжният съд в Бургас при първоначален преглед на доказателствения материал направи предположение за възможността обвиняемият да е автор на вменяваното му деяние. Според съдебната инстанция съществува реална опасност Игор Туховский да се укрие от воденото наказателно преследване, ако не му бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Видно от материалите по делото, деянието е извършено по време на поредното преминаване на обвиняемия през територията на Република България. Към настоящия момент украинецът е с ограничени парични средства, няма уседналост в страната или друга трайна връзка, която да гарантира участието му в наказателното производство.

Определението на Окръжния съд Бургас подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативния съд в Бургас в тридневен срок.