Талантливи художници от Музикалното подредиха изложба в Бургас (СНИМКИ)

музикал-изл-8

Представителна експозиция с творби на талантливите художници от Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ бе наредена в залата на Дружеството на художниците в Бургас. Това е първата голяма публична изява на децата, които се обучават в специалностите „Сценичен костюм“ и „Рекламна графика“.

Над 55 са селектираните произведения, които са създадени през учебната година под ръководството на преподавателите Ваня Забунова, Таня Бахатурова и Мирослава Андонова.

Изложбата обединява творби на 28 деца от 8 до 11 клас и включва рисунки, етюди, стилизации и свободни композиции от учебните дисциплини рисуване, живопис, сценичен костюм и рекламна графика.

Творбите са провокативни и смели, зареждащи с настроение и емоции. Те показват пътя на творческо израстване и професионалните умения на децата, придобити по време на обучението в съответната специалност.

Учениците представят и своя последен проект – специалностите в училището по изкуства през техния поглед, които под формата на флаери ще бъдат подарък за гостите на събитието.