Нов дигитален рентген подпомага джипита и специалисти в Несебър

рентген1

От тази седмица Здравната къща в Несебър разполага с модерен, бърз и прецизен дигитален рентгенов апарат, съобщиха от местната Община. Той е първият от този тип на територията на общината и ще подпомага работата на всички общопрактикуващи лекари и специалисти в района.

„При този апарат образът се преобразува не върху плака, а през дигитална система с много по-малко облъчване за пациента, 10-15 пъти по-малко и по-бързо време за извършване на процедурата. Образът, който се прави в момента, може за много по-малко време да се предаде дистанционно във всяка една точка в страната или света, където се намира рентгенологът, който да може да я обработи, да я види и даде заключение по нея. Това е преимуществото му“, изтъкна рентгенологът д-р Радко Кисов по време на официалното откриване на специализирания кабинет.

С новия апарат ще се извършва всякакъв вид конвенционална (обикновена) рентгенова диагностика. Предимството и удобството за пациента е, че в рамките на 25 до 30 секунди снимката е готова, обработва се на дигитайзер, записва се на диск и му се предоставя.

Рентгеновият кабинет е с работно време от 8 до 16 часа всеки ден, без събота и неделя. При спешна нужда идва специалист. Кабинетът работи по Здравна каса и с направление от специалисти.