Шампион по йога дава старт на фестивал на спорта в Царево

Царево спорт фест

Фестивал на спорта „Живей активно в Царево 2“ ще се проведе на 23-ти и 24-ти юни в морския град, съобщиха от местната Община.

За втора поредна година всички жители и гости на Царево ще имат възможност да се включат напълно безплатно в различни спортни активности като йога за деца и възрастни, водни спортове, колоездене, преход в Странджа, народни танци, лекции за здравословен начин на живот, класове по зумба, канго джъмпс и др.

В съботния ден на 23-ти юни програмата започва в 7:30 ч., когато националният шампион по йога за 2016 г. Петър Карайовчев (Джа) ще даде старт със слънчева йога практика за възрастни, а веднага след това Катя Христова ще продължи със забавна йога за деца от 9:00 ч. Практиките ще се проведат в морската градина на Царево.

След йога събуждането програмата продължава с един от специалните гости на събитието – Александра Полобок от Румъния със зумба точно от 10:30 ч. до 11:30 ч. във физкултурния салон на СУ „Никола Йонков Вапцаров“.

Когато става въпрос за водни спортове, разбира се, A-TEAM са номер едно. Те ще очакват желаещите да опитат PaddleBoard на плаж „Понтон“ в центъра на Царево.

След активностите преди обяд следва лека почивка, а веднага след това програмата на „Живей активно в Царево 2018“ продължава с леция на тема „Гръбначните изкривявания, като проблем в ежедневието на децата. Насоки за ранно отриване и практически упражнения“, лекцията ще се проведе в заседателната зала на НЧ “Георги Кондолов-1914“. Лектор е Петя Георгиева, която е магистър кинезитерапевт, с над десет годишен практически опит в своята сфера.

Съботната програма ще открие официално събитието „Живей Активно в Царево“  на морската сцена до пристанище „Мичурин“ в града, където фолклорни самодейци с художествен ръководител Христо Йорданов ще пренесат присъстващите към нашите корени – събитието е от 18:30 до 20:30 ч. Всеки проявяващ интерес към българските традиционни носии, песни и танци ще има възможност да се запознае с тях отблизо.

Вторият ден от „Живей Активно в Царево 2018“ ще бъде истинско предизвикателство. Посрещане на изгрева с йога практика в 5:30 ч. е в морска градина на Царево.

За любителите на планината сдружение „Зелена Странджа“ организира пешеходен преход. Тръгването е в 10:00 ч. от старата автогата, намираща се в центъра на града.

За всички предпочитащи градския шум и желаещите да разгледат забележителните паркове, с които се отличава градът, ще имат възможност да се включат в градския велопреход, ръководен от „Вело клуб Царево“. Тръгването отново е от „добрата стара автогара“ в центъра на града.

Неделната програма ще продължи с двучасово приключение от 14:00 до 16:00 ч. в горския парк “Xchallinge”, където A-Team са подготвили предизвикателни игри, които ще изпитат възможностите на най-изявените смелчаци – преминаване по въжени препятствия, екстремно вело трасе, скейт пул.

Слънце, море, спорт и един супер свеж следобеден клас по аква зумба в апартхотел ВРИС, който се намира над централния плаж. Водното разхлаждане под горещите ритми на зумба класа ще започне в 16:00 ч. В късния неделен следобед събитието се пренася на морската сцена до пристанище „Мичурин“. Там точно в 17:30 започва началото на края на фестивала.

На сцената ще се качат всички професионални инструктори от фестивала, които ще демонстрират своите умения на фона на емблематичната гледка и свежия крайбрежен полъх на морето.

Новото в тазгодишното издание на спортния фестивал на активно живеещите е Алеята на здравето, в рамките на която ще бъдат предложени разнообразни продукти, от които здравословни храни и напитки, био странджански пчелен мед, био козметика, ръчноизработени дрехи и аксесоари, спортни стоки, международно доказани фирми за wellness продукти, както и апарати за измерване на жизненото състояние и тонус.

Стартира и благотворителен щанд наречен „Благощанд“ – всеки желаеш може да се включи в него със здравословно домашно приготвено ястие. Събраните средства от него ще се дарят за каузата „Бургас Рециклира“.