Генерал Попов с остра критика към Румен Радев: Да се обади на главния прокурор!

Румен-Радев-Президент-9-1280x937

“Не вярвам летците да са допуснали грешка, която да коства живота им. От друга страна пък казват, че машината е била изправна, това е бил четвъртия полет за ден. Но няма машина в света, която да не се чупи”. Това заяви председателят на парламентарната комисия по отбрана генерал Константин Попов. Той отново подчерта, колко отговорна е професията и на летците и на всички военни. Трагичния инцидент пък повдигна темата за подготовката на военните, както и модернизацията на армията.

“Познавах и двамата загинали летци, като емоцията започава да взима превес. Инцидентът се случва за две секунди”.

По повод думите на президента Румен Радев за лобизъм в проектите за армията и за отклонените пари от армията за саниране, генерал Попов коментира, че емоцията на президента е в повече.

“Правителството на Борисов стартира процесите за модернизация. Помня как с него се поздравихме през 2016 година в парламента при гласуването”, заяви Попов като припомни, че тогава БСП не подкрепиха проектите и допълни, че само преди няколко седмици се стартира и процеса за обновяване на сухопътните сили.

“Да не се връщаме към Адам и Ева. Трябва да се заровят томахавките, защото иначе проектите ще се забавят. Президентът, ако има данни за лобизъм нека да вдигне телефона и да пита главия прокурор кой лобира. Интересно как проектите са гласувани от БСП, Обединени патриоти и ДПС”, заяви генерал Попов и попита как всички ли лобират, предаде ПИК.