Седем години затвор за Киро Принца, застрелял готвача си в Несебър

принца2

Бургаският окръжен съд осъди на 7 години „лишаване от свобода“ бизнесмена Кирил Христов, известен като Киро Принца по името на ресторанта си в Стария Несебър. Той бе признат за виновен за убийството на готвача си Никола Колев на 17 април 2016 г. в лек автомобил, когато Христов възпроизвел изстрел с пистолет и куршумът пронизал Колев.

Принца бе обвинен и за това, че малко преди убийството в градината пред ресторанта стрелял 4 пъти към саксия на палмово растение. По този начин той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Освен затвора с първоначален строг режим Христов ще трябва да плаща и общо 400 хил. лв. на съпругата и двамата синове на убития.

Киро Принца може да обжалва в срок от 2 седмици присъдата пред Апелативния съд в Бургас. Любопитно е, че през това време той ще си бъде вкъщи с постановената му по-рано мярка „подписка“. Той има забрана да напуска страната, за да не избяга в чужбина.