Ад на летището! Близо 200 българи са блокирани в Рим! Няма самолет, който да ги прибере…

Самолет летище

Близо 200 души, основно българи, чакат от 8.00 часа, полет на нискобюджетната авиокомпания “Райън еър” на летище Чемпино в Рим, за да се приберат в София. За това информира един от блокираните на италианския аеропорт – Красимир Панов.

“Имаме на телефона приложение. Оказа се, че самолетът, който трябва да дойде от София тук, той трябва да ни върне, обаче по някаква причина е кацнал някъде в Сицилия. Самолетът го няма тук. Ние сме минали всички чекинг.  200 човека сме. Никой не дава никакво обяснение и никой не казва нищо”.

От летище София съобщиха, че самолетът на нискотарифната компания, която трябва да прибере пътници от летище Чампино в Рим, е излетял от България с 10-минутно закъснение. Очаква се да кацне в Рим около 10.50 часа. От летището не разполагат с информация за това дали пътниците са предупредени от авиопревозвача за възникналите обстоятелства.

Вчера сто българи, пътуващи със същата нискобюджетна авиокомпания, останаха на летището в Берлин, след като полетът им беше отменен заради лошо време. Предлагат им директен полет до София чак за четвъртък.