Вкараха в психозатвор крадлата Гюлсевен, задигала дрехи от магазини в Бургас

Гюлсевен Шукри

Районната прокуратура в Бургас е привела обвиняемата Гюлсевен Шукри в Психиатричното отделение на Затвора в град Ловеч, съобщиха от държавното обвинение. Там експерти ще изследват жената и ще изготвят съдебно-психиатрична и психологична експертиза, която ще определи дали тя може да носи наказателна отговорност. Въдворяването на обвиняемата в психиатрично болнично заведение е наложено, тъй като по делото са постъпили данни за престой на Гюлсевен Шукри в Психиатричното отделение в МБАЛ – Търговище.

Припомняме, че Гюлсевен Ш. е обвинена за това, че на 27 април миналата година от магазин за кожени облекла в центъра на Бургас и в съучастие с нейната дъщеря Филиз М. откраднала дамско яке от естествена кожа на стойност 350 лв. от владението на собственичката на търговския обект.

Гюлсевен е обвинена и за кражбата на две рокли на обща стойност 400 лв. от владението на материално отговорното лице на търговския обект.

Припомняме, че Районна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата (на 20.04.2018 г.). Искането не бе уважено от Районния съд в Бургас и на обвиняемата бе наложен „домашен арест“. Ден по-късно стана ясно, че Гюлсевен Шукри е нарушила наложената мярка и е опитала да напусне пределите на България през ГКПП „Дунав мост“, където е задържана. Няколко дни по-късно обвиняемата не се яви и на заседанието пред Окръжния съд в Бургас по внесения от Районната прокуратура протест, в който се настояваше тя да бъде задържана под стража. Това е наложило отлагането на заседанието (на 26.04.2018 г.).

На 16 май Гюлсевен се е явила на съдебното заседание, а Окръжният съд е уважил протеста на прокуратурата и е задържал под стража обвиняемата. По време на заседанието жената е съобщила, че е постъпила на лечение в МБАЛ – Търговище на 2 май и е изписана на 16 май, което е подкрепено със съответните медицински документи (епикриза). По време на същото заседание остава неизяснен по категоричен начин въпросът за местонахождението на Гюлсевен в дните от 21 април до приемането ѝ в МБАЛ – Търговище.

Предстои лекарите да изготвят съдебно-психиатрична и психологична експертиза, която да бъде докладвана на наблюдаващия прокурор, който да предприеме последващи действия.