ДПС се тресе! Гонят осъдения за педофилия Кузов, той не иска да си ходи, сравни се с Нелсън Мандела…

Владо Кузов

ДПС изгони по един от най-позорните начини осъденият за педофилия Владимир Кузов, той обаче не дава индикации да си тръгва от партията. Само дни след като уж бил приет, бившият депутат бе прокуден от лидера Мустафа Карадайъ, тъй като бил приет против правилата и устава на партията, а членската му книжка не била валинда.

На съвсем друго мнение обаче е Кузов, който пред “България он еър” заяви, че от ДПС били длъжни да му пратят протокол, членската му книжка била издадена съобразно устава.

Владимир Кузов подчерта също, че отиването му в ДПС е продиктувано от това, че това е либерална партия, където е отишъл със своята присъда, която определя за “политическа”. “Една политическа присъда се характеризира с няколко белега. Нямаш никакви доказателства, имаш неопределено време, неопределено място, неопределени свидетели”, заяви Кузов.

Кузов се надявал, че именно в ДПС ще намери разбиране, като пострадал човек, тъй като според него това била партията, която се грижи за правата на хората.

“И най-важното, за устояване демократичните принципи на България и правовата държава. Аз съм приел тази роля да бъда жертва на съдебната система и считам, че ще продължа да се боря, както са се борили дори хора, като Нелсън Мандела и т.н.”, категорично заяви Владимир Кузов.