Булки поведоха анти гей шествието в Бургас (СНИМКИ)

семейство-1-1

Стотици хора се включиха в шествието в подкрепа на традиционното семейство в Бургас. Походът е в отговор на „София прайд“ в столицата, събиращ гейове, лесбийки, травестити и др. подобни.

Начело на бургаските шестващи бяха множество облечени като булки и младоженци жени и мъже. Те носеха балони с надпис „ЗА семейството от мъж и жена“ и плакати, илюстриращи кое е нормалното семейство. Някои от тях бяха довели и децата си.

Походът тръгна в 18,00 часа от площад „Тройката“, премина по ул. „Александровска“ и стигна до площада пред Общината, където участниците в Похода изразиха своята позиция по предизвикателствата пред брака и семейството у нас и срещу хомосексуалната пропаганда.

Те ще излязат с декларация до народните представители с призив да работят за утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между един мъж и една жена, и за зачитането на първостепенното право и отговорност на родителите да възпитават и образоват децата си, съгласно своите убежденията, а не според джендър политиките в образованието.

Антигей походи имаше днес и в няколко други големи града в страната, включително в София, където блюстителите на традиционното семейство шестваха само на няколкостотин метра от тези, участващи в прайда.