Валери Симеонов бил на проверка в Слънчев бряг инкогнито от медиите, няколко заведения са санкционирани

Valeri

Вицепремиерът Валери Симеонов все пак е бил на проверка снощи по заведенията в Слънчев бряг, но се скрил умишлено от медиите. Това заяви той днес минутки преди да влезе на срещата в Община Поморие с представители на туристическия бранш. Той решил да не попада в обективите на камерите, защото не смятал, че сериозно нещо като проверките трябва да стават телевизионен спектакъл.

Припомняме, че снощи проверяващи от РЗИ, НАП и полицията бяха засечени от журналисти, докато извършват проверка на едно от 5-те заведения на южния плаж в Слънчев бряг – “Бедрум”, нарочено за събаряне от вицепремиера. Самият Симеонов обаче не бе с тях.

Управителят на нощния клуб Веселин Борисов заяви, че са изпълнили миналогодишните разпореждания по най-добрия начин, сложили са шумоизолиращи винили, в резултат на което извън заведението почти не се чува музика.

Самият Валери Симеонов призна, че „тарикатите мутри“ са взели някакви мерки за ограничението на шума, но по този начин пък са направили друго нарушение, като са заградили площи, които нямат право да заграждат. Вицепремиерът се закани, че още в понеделник ще поиска от институциите премахване на загражденията.

Симеонов съобщи, че при снощните проверки са констатирани нарушения на 3 от проверяваните заведения в Слънчев бряг. На едно пък музиката е била принудително спряна около 4 часа сутринта. Става въпрос за „Какао бийч“, чието ръководство реагира мигновено и реши днешното парти да започне в необичайния за нощна дискотека час 16,00 и да приключи в 23,00 часа, когато влизат строгите правила за шума.