Една ефективна и две условни присъди за биячи на русофоби в Бургас

boiat1

Бургаският районен съд произнесе своето решение по делото със сблъсъка на 30 юни 2016 г. между русофили и русофоби, състоял се на паркинг пред бензиностанция на изхода на града, съобщиха от прокуратурата. Подсъдими бяха трима души от групата на привържениците на Русия и по точно – на руските рокери „Нощните вълци“, които преминаха през Бургас същия ден. Те влязоха в словесна и физическа саморазправа с група русофоби, излязла да протестира срещу мотористите, сочени близки до руския президент Владимир Путин. Въпреки че сред вторите преобладаваха предимно украинци, най-мого бой отнесоха двама българи – Иван Панчев и Иво Дошев, които бяха повалени и ритани на земята.

Ефективно наказание от 2 години „лишаване от свобода“ получи помориецът Атанас Михов. Той бе подсъдим за това, че на публично място – в района на бензиностанция, намираща се на ул. „Транспортна“ № 55, в съучастие, като съизвършител със Стойчо Гергинчев и Светлозар Минов, по хулигански подбуди, причинил телесни повреди на повече от едно лице чрез нанасяне на удари с ръце и крака в областта на главата и тялото на Панчев и Дошев, като на първия причинил средна телесна повреда, а на втория – лека телесна повреда.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

На Атанас Михов ще бъде преведена в изпълнение и предходна присъда, по която е постановено наказание в размер на 1 година „лишаване от свобода“, наложена от Районен съд – Поморие.

По същото обвинение на Светлозар Минов и Стойчо Гергинчев е наложено условно наказание от по 2 години „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с 3 години изпитателен срок.

Присъдата на Районния съд в Бургас може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града.