Изложбата „Тайните на Черно море“ в Бургас става част от научнопопулярен филм

изложба

Изложбата “Тайните на Черно море”, която се намира в Морското казино, става част от научнопопулярен филм, който се снима от екипа на международния проект Black Sea Map, съобщиха от Общината.

Лентата е с работно заглавие “Изгубените светове”. В нея ще бъдат представени направените открития при проучването на Черно море в рамките на мащабната изследователска дейност по проекта.

Във филма ще бъдат показани много интересни находки, които дават богата информация за живота на населението по Черноморието. Информацията за откритията ще бъде съпроводена с коментари на известни учени, които работят в сферата на подводната археология.

Изложбата “Тайните на Черно море” включва любопитни артефакти от морската ни история и седем 3D макети на потънали кораби. Плавателните съдове са пресъздадени във вида, в който са открити при последните проучвания на морското дъно по време на мащабния проект Black Sea Map.

Предмети от бита на хората от Античността и Средновековието допълват експозицията. Тя ще бъде отворена за посетители до 30 юли от 10.00 до 20.00, без почивен ден. Входът за изложбата е безплатен.