Ексклузивно! 5 месеца предсрочно завършва разширението на пътя Слънчев бряг – Бургас и обходът на Ахелой

път Бургас-Слънчев бряг

Пет месеца предсрочно ще завърши разширението на пътя Слънчев бряг – Бургас в участъка Поморие – Равда, както и обходният път на Ахелой. Това съобщи председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов по Нова телевизия. Той допълни, че целта е движението и по двете отсечки да бъде пуснато преди началото на активния туристически сезон.

Атанасов коментира и ремонтите по магистрала „Тракия“. На 22-километровия участък в участъка между Пловдив и Стара Загора се работи денонощно, за да е готова отсечката колкото се може по-бързо. За повишаване безопасността на движение се поставят най-високия клас за задържане мантинели и най-модерната маркировка.

Шефът на АПИ припомни, че по време на ремонтните дейности леките коли преминават двупосочно в едното платно – в момента в ремонтираното платно за Бургас, а камионите над 12 тона са пренасочени по обходен маршрут, за да може леките коли и автобусите да пътуват по-удобно по магистралата.

Дончо Атанасов заяви още, че през тази седмица съвместно с Община Бургас е започнал ремонт на участък от път I-6 между АМ „Тракия“ и входа на града. 8-километровата отсечка не е ремонтирана от около 35-40 години. Първите 3 км бяха обновени през месец май т. г., а от началото на тази седмица се работи и по останалите 5 км.

Снимка: Vess Studio