Жесток удар под кръста! Чужди хотели подбиват цените на родното Черноморие…

Поморие плаж

Чужди хотели подбиват цените по родното Черноморие. Това стана ясно от думите на туристическия министър Николина Ангелкова. Оказва се, че южната ни съседка Турция води изключително агресивна ценова политика, с цел привличане на повече туристи, и по тази причина към момента се наблюдава спад на руските туристи у нас в рамките на 3-4%, заяви Ангелкова. Тя уточни, че турските хотелиери предлагали 10-дневни ол инклузив пакети в петзвездни хотели на цени от 270 до 300 долара.

Ангелкова припомни, че за миналата година руските туристи в България са били 559 000 като изрази надежда, че и през това лято цифрите ще са същите. Тя добави, че Руската федерация всяка година обявява дестинация, която е предпочитана за руските туристи и обявяват година на тази държава. Точно такава ще бъде и България през 2019 г. като надеждите на Ангелкова са, че максимално интересът и погледът на руските туристи ще бъде насочен към нашата страна

Относно промяната на имената на туристическите обекти министърът обясни, че подобна инициатива би следвало да бъде обсъдена, за да се види как ще се отрази върху един или друг сектор, пише “Монитор”.

Според нея важно е България да се промотира като разпознаваема туристическа дестинация с всички атракции, паметници на културата, с които е известна и които се разпознават. „По принцип всяка една промяна на наименование води след себе си до необходимостта от много голяма рекламна политика“, заяви Ангелкова.

По думите й това може да доведе до необходимост от повече средства и усилия да се популяризира туристическа атракция, за да се възприеме като разпознаваема.