В Бургас направиха уникална „зебра“ с азбуката на нея

zebra

Уникална пешеходна пътека тип „зебра“ получиха най-малките възпитаници на училище „Св. св. Кирил и Методий“ на празничния 24 май. Тя е в естествен размер, а на лентите ѝ са изобразени буквите от българската азбука. Съоръжението ще служи за обучението им по пътна безопасност. Децата пък лично помогнаха за интегрирането на буквите от българската азбука в „зебрата“.

Придобивката е дарение от Сдружение „SOS – ПТП“, чиято основна цел е подобряване безопасността на движението по пътищата в страната.

В Деня на славянската писменост и култура тържеството започна с флашмоб и издигане на шестметровия национален трибагреник от танцов ансамбъл „Здравец“ към читалището в община Камено. Малки мажоретки от училището също се включиха, насърчавани от куклата-инструктор по пътна безопасност – инспектор Хитами.

Талантливите шестокласнички на училището влязоха в ролята на асистентки на специалния гост на събитието – комисар Неделчо Рачев – началник на “Охранителни полиция” към ОД на МВР – Бургас. Той беше подготвил за всички деца цветни брошури с важна информация за правилата на движение.