Израелки и французи водят след първите гонки на Европейското по ветроходство в Бургас (СНИМКИ И ВИДЕО)

европейско по ветроходство12

Израелски екипаж поведе във временно класиране при жените, а френски при мъжете след първите 3 гонки от Европейското първенство по ветроходство в клас 470, което се провежда в Бургаския залив. С най-добри резултати до момента са Гил Коен и Ноа Ласри от Израел при жените и Иполит Макети и Сидоан Дантес от Франция при мъжете.

Общо в първия реален състезателен ден участваха 44 мъжки и 29 дамски екипажа от 24 страни в Европа, Азия и Северна Америка. Двата български екипажа се класираха на 43 и 44 място.

Над 200 състезатели участват в Европейското, чийто домакин тази година е Бургас.

Елитното ветроходно състезание ще продължи до 24 май. В него участват състезатели от Хонконг, Сингапур, Малайзия, Израел, САЩ, Южна Корея, Япония, Русия,Португалия, Австрия, Испания, Финландия, Гърция,Франция, Великобритания, Германия,Унгария,Полша, Турция, Украйна, Швеция, Щвейцария, Хърватска, България и др.

По регламент в състезанието се допускат за участие ветроходци и от извъневропейски държави, така че присъствието на азиатци и американци не трябва да учудва.

Организатори на събитието са Яхт клуб “Порт Бургас” и Общината. Гонките могат да се наблюдават от крайбрежната алея в Морската градина и от Моста.