Изграждат първи по рода си къмпинг за кемпери и каравани в Поморие

къмпинг за кемпери Поморие1

Първият по рода си общински къмпинг за кемпери и каравани ще бъде изграден в Поморие, съобщиха от морската Община. Отреденото място е едно от най-живописните и апетитни за инвестиции – местността Косата, между Черно море и Поморийското солено езеро и в близост до бившия Военен санаториум.

Вече е готов идейният проект за къмпинга, в момента се извършват необходимите съгласувателни процедури за издаване на съответните разрешения.

Общинският къмпинг ще разполага с 33 места за кемпери, като на всеки четири кемпера ще има по една колонка за захранване с ток и вода. Изпълнено е и задължителното условие за обособяване на биологична зона за събиране на отпадни води, която ще бъде включена в централната канализация, изградена на ул. „Проф. Стоянов“. Освен необходимите санитарни, медицински и административни помещения, проектът включва още и изграждането на два къта за деца, туристическа кухня, беседка/барбекю и зона за спорт.

„Целта ни е да дадем възможност за алтернатива на традиционното настаняване на туристи в хотели и квартири. Къмпинг за кемпери е нещо, което липсва в нашия район, а мястото му несъмнено ще привлече интереса на много нови туристи в Поморие” , коментира местният кмет Иван Алексиев.