„Нефтохимик“ отстъпи на „Созопол“, и двата отбора отпадат

Нефтохимик-Созопол

„Шейховете“ загубиха гостуването си на „Созопол“ с 1:3 в опашкарското дерби на Втора лига. Срещата бе последна за този сезон, а от следващата година и двата морски тима ще се състезават в Трета лига.

В групата на „Нефтохимик“ влязоха седем от юношите на клуба, трима от които направиха дебют в мъжкия футбол. Това са вратарят Мартин Шейтанов, Верон Кокуринков и Димо Кръстев, който е едва на 15 години. Йолиян Милков, Кристиян Парашкевов и Христо Янков вече имат опит във Втора лига, а вторият вратар Марио Исаков, който за първи път попадна в групата на първия отбор, за сега остана на скамейката.

През първата част домакините бяха водещият тим на терена. Те откриха резултата в 12-та минута и до почивката той се запази 1:0. В началото на второто полувреме „шейховете“ изравниха чрез Стойко Иванов. След това те имаха още няколко възможности, но не успяха да завършат атаките си. В 82-ра минута, след центриране от фаул, „Созопол“ отново поведе. Крайното 3:1 домакините оформиха в добавеното време на срещата при контраатака.