Трима смелчаци спасиха момиче, скочило от Моста да се дави

Моста

Стефан Петров от Организацията за закрила на българските граждани (ОЗБГ) и двамата му авери Бисер Русимов и Иво Иванов са спасили момиче от удавяне. Новината съобщи Петров във фейсбук профила си.

Случката се разиграла рано тази сутрин, когато тримата отишли да правят крос в Морската градина. Тъкмо тръгнали и видели как една патрулка лети към Моста и тръгва по него, стигайки до самия му край. Те хукнали след нея и след 2-3 минути били на мястото.

Във водата имало момиче, а на Моста са били няколко човека, които казали, че младата жена е скочила сама да се самоубива.

„Веднага се съблякох и скочих. Доплувах до нея и я хванах, но се изведнъж се схванах и не можех да я дръпна, а и не съм добър плувец. През това време Иво и Бисер дойдоха до мен и Иво започна да тегли момичето, а Бисер ми помогна да се възстановя и двамата доплувахме до плочата“ – разказва Петров.

Иво Иванов успял да изтегли момичето до плочата и да го спаси.

„Ако не бяха те двамата, не знам какво щеше да стане и дали щях да успея да извадя сам момичето, и дали изобщо щях да успея и аз да изляза. Важното е, че спасихме човешки живот и всичко приключи без фатални инциденти!“ – пише още Стефан Петров.

Постът предизвика вълна от коментари във фейсбук с многобройни поздравления за тримата бургаски смелчаци.