Извънредно! Валери Симеонов с гневна реакция: Няма да позволим “зелените” да превземат безплатно плажовете!

валери симеонов

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви категорично, че държавата ще вземе мерки, за да опази плажовете, които са запазена територия от така наречените “зелени”. Симеонов успокои, че не е постигнато съгласие от работната група, не значи, че плажовете няма да се пазят, бе категоричен вицепремиерът Валери Симеонов. Когато не се събират пари от къмпингуващите, почистването е за сметка на държавата и общините и това трябва да се регулира, смята той. Симеонов увери, че при доказани сигнали нарушителите ще бъдат наказвани, предаде ПИК.

От своя страна министър Ангелкова го подкрепи, като заяви, че трябва да има санкции за нерегламентирано къмпингуване на плажа и нарушителите ще бъдат глобявани. Това заяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя припомни, че работната група, която беше създадена за намиране на решение на проблема, не е стигнала до консенсус.

И според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие къмпингуването на плажа е забранено. Всяка община може да приеме наредба и да глобява нарушителите, добави Ангелкова. По нейни думи е редно да има обособени места за къмпингуване. В момента тези, които се използват, са много стари и не отговарят на изискванията, посочи министърът.