Африкански ритми завладяха Бургас (СНИМКИ)

африка-1

Екзотичната и непозната африканска култура завладя Бургас. Фестивалът “Дни на Африка” включва уъркшопи по джембе и африкански танци, концерт, базар и африканско парти.

От 18.30 часа вчера се проведе концерт на открита сцена “Охлюва”. В него се включиха танцова компания DAMBALLAH от Сенегал, Сами Кояте от Гвинея, бургаската танцова школа “Дюн”, Асен Хайдутов от Бургас и Мария Косса от София. Освен многото песни и танци като част от концерта беше джем сешън с перкусии, в който се включиха и зрителите и афроработилница за деца и плетене на традиционните за Африка плитки.

Някои от участниците си направиха и селфи за спомен от фестивала в Бургас.

Сами Кояте е от гвинейското племе грийо, което е с дълбоки музикантски традиции. Той е много добър певец и музикант, който свири на балафон, джембе и перкусионни инструменти. Освен това е работил и като модел. Учил е 4 години в Англия и е работил в Швейцария. Момичетата са от племето лебу в Сенегал и са танцьорки на традиционния за там танц саба.

Образователни ателиета по перкусии и африкански танц ще се проведат в залата на Младежкия културен център днес и утре от 18.00 до 21.30 часа.

Фестивалът “Дни на Африка в Бургас” ще завърши на 16 май (сряда) с голямо парти от 18.30 часа в двора на Експозиционен център “Флора” с базар на автентични африкански продукти като традиционни дрехи, чанти, бижута дискове с африканска музика и др.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *