Д-р Мирослав Ненков хвърли бомбата: Една шайка източва здравната система, а който се опита да я спре ще го атакуват като ген. Петров

Мирослав Ненков

Медицинските сестри са безценни за здравеопазването, но след няколко години няма да ги има. Някак сега успяват да се оправят и това става като работят на две места. В почти всички райони има недостиг на кадри, което влияе на работата им. Това заяви бившият зам.-министър Мирослав Ненков пред БНТ по повод протеста на медицинските сестри, които поискаха заплата от 1500 лв.

За ужасната криза в болницата в Ловеч, Ненков коментира, че сега се сеят плодовете на на растението, което е засято преди 10 години, пред погледите на обществото и управниците. “Всичко започва преди 14 години. никой не може да очаква с щракане на пръсти да се оправят нещата, защото някой е измислил болниците да са търговски дружества, все едно са бакалия. Ако се извади някаква сума и се платят задълженията, тези хора отново ще се впият в новата инвестиция и проблема няма да се реши”, заяви още д-р Ненков.

Той заяви, че всичко това не може да става без протекции, като даде за пример арестуваните директори от НЗОК Пловдив.

По думите му здравната система е направена така, че да гравитира около един два центъра, като това не са лекарите или пациентите. “Има една шайка, които източват кръвта на здравната система и това не са лекарите от Ловеч. Всички хора, които участват в този процес са си живи и здрави”, допълни още Ненков.

Ненков хвърли бомба като заяви, че контрол няма, защото всеки който се опита да го направи ще бъде атакуван през медиите и припомни случая с бившия здравен министър Николай Петров, който подаде оставка именно след жестока атака от страна на определени медии. “Много трудно ще бъде на всеки да се справи с това кърлежово петно, което пие кръвта на здравната система. Тях не ги интересува, че цели райони остават без болница”, допълни още бившият зам.-министър.

“Има една дама която ръководи болницата във Видин и с огромни лични жертви успя да спре разграбването на болницата във Видин. Във всеки един мандат в който влизах идваха хора, които да ми казват, колко зле е там болницата. Да, тя е не е в най-доброто състояние, но не и като тази в Ловеч”, допълни с още Ненков.

2 comments

 • dimitar

  14.05.2018 at 11:28

  а болницата в бургас – умбал бургас ????

  Reply

 • mariokur

  14.05.2018 at 11:30

  там не се пипа защото валерката и Митака бдят да няма изцепки и се прикрива на ниво it и приятелство със РЗИ – П…..дерков

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *