Константин Маршавелов е големият победител в „Писта Бургас“, Стоян Апостолов е втори в Туринг (СНИМКИ)

писта-награди-Константин Маршавелов

Константин Маршавелов от КА-2 Рейсинг Тийм е големият победител в „Писта Бургас 2018“. Пловдивчанинът спечели днешното състезание в най-престижната група „Макси“ от първия кръг на националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут със своето „Мицубиши Лансер Ево 10“. Втори остана Пламен Камбуров от екипа на „Автотранс“.

Камбуров стартира надпреварата от полпозишън, след като спечели квалификацията в събота с нов рекорд на бургаското трасе. Пилотът стартира и днес отлично и водеше убедително в състезанието, но появил се проблем в трансмисията на неговото „Мицубиши Лансер Ево 9“ позволи на Маршавелов да го изпревари.

След края на състезанието Камбуров обясни проблема с трансмисията с това, че се е опитал да подобри съботния си рекорд и в резултат е претоварил автомобила.

Бургаската легенда Стоян Апостолов от „Елена Тийм“ остана втори на серия Туринг. 70-годишният ветеран отстъпи на далеч по-младия Иван Влъчков от екипа на „Дамасцена Алба“. Трети в серията се нареди Давид Будев от тима на „Влъчков Рейсинг. Любопитно е, че и тримата се състезаваха с „Хонда Сивик“.

В останалите серии победители са съответно: „Спорт“ – Александър Димитров от „Елена Тийм“ с „Хонда Сивик“; в „Купа Лада“ – Слави Рупчев също от екипа на „Елена Тийм“ с автомобил „Лада 2105“; в „Купа Енеос“ – Венцислав Станев от КА-2 Рейсинг Тийм с „Ауди А4 1.8Т“.

„Писта Бургас“ е първата от общо шестте състезания от автомобилния шампионат за сезон 2018.

Още снимки от състезанието може да видите в нашата Галерия

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *