Ексклузивно! Превозвачите категорични: Получаваме безусловната подкрепа на Бойко Борисов!

Бойко Борисов

От сдруженията в областта на автомобилните превози на товари заявяваме ясно и категорично, че към момента , министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и на цялото правителство, по отношение на нашите искания, свързани с готвените законодателни промени по Пакет “Мобилност” на Европейската комисия. Подобна категорична подкрепа от страна на кабинета, Народното събрание и българските евродепутати е без прецедент до момента.

 След срещата ни с премиера Бойко Борисов сме напълно убедени, че изпълнителната власт в нашата страна ще съдейства чрез всички възможни инструменти в защита на българските превозвачи. Уверени сме, че всички заедно ще постигнем желаните резултати за защита на националните интереси и изграждането на едно устойчиво и стабилно бъдеще на един от най-големите сектори в българската икономика. Още веднъж призоваваме по ясен и категоричен начин всички български политици и общественици да не използват тази тема за политически битки и пререкания, а да отстояват заедно и обединени позиция на подкрепа и несъгласие с предлаганите рестриктивни предложения за промени в европейското законодателство, засягащи автомобилните превози на товари.

Насроченият протест на всички български превозвачи, който ще се проведе по време на срещата на Върха в София, не е насочен срещу изпълнителната власт в България, а срещу предложенията на част от държавите в Европейския съюз, които ще доведат до унищожаването на българския транспортен бизнес. По време на протеста категорично няма да толерираме политически и вандалски провокации.