Ексклузивно! “Пътна полиция” разкри в кой български град са хванати най-много нарушители на пътя!

Полиция

Във всички областни дирекции на МВР и на гранично контролно-пропускателните пунктове проведохме специализирана операция. 6394 моторни превозни средства са проверени, а 2074 са проверените водачи или 8468 общо.

Това заяви инспектор Петър Соколов, на брифинг на „Пътна полиция“ за обобщаване на резултатите от проведената миналата седмица специализирана полицейска операция за невръчени фишове и неплатени задължения по ЗДвП.

“284 са взетите книжки заради неплатени глоби. 218 водачи на моторни средства не са били с колани. 74 случая са констатираните автомобили без застраховка. С неплатена винетна такса са били 56 моторни средства. 36 случая са били на шофиране след употреба на алкохол, а 16 след употреба на упойващи вещества”, каза още инспекторът.

“По време на проверките са констатирани 46 души за управление на автомобили без книжка. 1370 са разкритите водачи с други нарушения на Закона на пътищата. Бургас е първи по брой нарушения и проверки, следват Кюстендил и Благоевград”, разкри Соколов. “За първите 4 месеца на 2018 са издадени над 158 хиляди фиша за нарушения и над 160 хиляди електронни фиша. Общо фишовете са 320 513. Сравнени със същия период на миналата година има завишение с над общо 108 027 фиша”, допълни инспектор Соколов.

“Със 114 хиляди са повече нарушенията в сравнение с миналата година. Трябва да се продължи с превенцията на водачите, продължават нарушенията на скоростния режим. На фона на тези данни, към момента имаме със 128 повече тежко ранени, 260 повече леко ранени. На фона на данните от миналата година загиналите са с 12 по-малко”, заяви още той.

“От понеделник започваме операция по контрол на Закона за пътища с акцент тежкотоварните автомобили”, заявиха още от “Пътна полиция”.