Огромно яйце от дъски издигнаха на Атанасовското езеро

Атанасовското езеро

Мащабни художествени конструкции от клони и тръстика бяха инсталирани непосредствено до Атанасовското езеро, които се движат под въздействие на вятъра. Стари солничарски дъски, разядени от солената вода, послужиха за създаване на скулптурен обект под формата на огромно яйце. Идеята му е, освен като произведение на изкуството, да служи и като артистично укритие за наблюдение на птиците.

Откриването на Лендарт инсталациите, създадени по време на арт пленера край езерото, ще е утре, 10 май (четвъртък), от 17.00 часа пред Укритието за наблюдение на птици. На него ще присъстват и част от участниците в арт пленера – учениците от специалности „Сценичен костюм“ и „Рекламна графика“ от Национално училище за музикални и сценични изкуства „Проф. Панчо Владигеров“ в Бургас, които под ръководството на Добрин Атанасов, Любен Кулелиев – артпедагози от Център АЛОС, и Калоян Минчев – техен асистент, изработиха мащабните художествени конструкции.

Присъстващите ще имат възможност да се запознаят с този необикновен стил в изкуството и с начина, по който той се вплита естествено със заобикалящата среда. Това, от една страна, разширява района за разходка и естетическа наслада около езерото, а от друга – за пореден път вплита в едно природните и културни стойности на лагуната.