Ибердрола: Не сме изсичали дървета на Корал, ако някой го е направил, то е незаконно

корал сеч

Във връзка със сигнали на природозащитници, че са секат незаконно дървета на терена до плаж Корал, от компанията собственик Ибердрола отричат това да е нейно дело. Ето какво пишат те в своя позиция, изпратена до медиите.

„Някои медии отразиха, че компанията Ибердрола е изсекла дървета в тяхното място на плаж Корал.

Никой служител на компанията не е предприемал подобни действия на плаж Корал, освен да постави ограда около собствеността на компанията, за да предотврати хиляди велосипеди и каравни да съсипват растителността и да правят боклук още една година.

Ако някой е изсякъл дърветата в собствеността на компанията, за да манипулира умишлено общественото мнение, то този човек е извършил незаконно действие, за което е отговорно пред съответните органи.

Ние вече дадохме изявление, че поставянето на оградата на нашата собственост е с цел да предотврати действия на организации в местността Корал, някои от които са природозащитници, които бяха извършвали на мястото с години – събиране на такси от къмпингуващите, без да се взима под внимание, че се замърсява околната среда.

Надяваме се това лято всички посетители на плаж Корал да се наслаждават на местността и молим за всякакви искове, които се правят – да не увреждат околната среда. Ние съжаляваме, че злоупотребата с използване на нашето място в миналото, ни принуди да сложим ограда.“