На Долно Езерово можеше да стане трагедия като в Хитрино, твърди бивш шеф на гарата

изгорял локомотив Дилко Дилков

На гарата в Долно Езерово е можело да стане голяма трагедия, подобна на тази в Хитрино преди няколко година, когато загинаха хора. Това твърди Дилко Дилков, който над 30 години е бил началник на гарата.

Тази сутрин той дойде да огледа обгорелия локомотив от снощния пожар на влака от София за Бургас. Въпреки че от началото на 90-те години е пенсионер, Дилков казва, че още сънува железницата и го боли за състоянието, в което се намира БДЖ в момента.

Дилко Дилков твърди, че всеки ден на гарата в Долно Езерово се събират по 10-15 цистерни с пропан-бутан от нефтозавода и чакат да бъдат извозени. Според него хората в запаления влак са изкарали голям късмет, че снощи не е имало цистерни. Само една иска е можело да причини същата история като в Хитрино. „Това е страхотна бомба“ – казва мъжа.

Какво е запалило локомотива, тепърва ще установява комисия. Машината е произведена през 70-те години в Чехословакия. Тя е по-стара от много от настоящите служители на БДЖ.

Припомняме, че това е втори пожар във влак от София за Бургас за малко повече от месец. На 30 март изгоряха два вагона на трена, пътуващ от столицата към морския град. Благодарение на това, че пътниците бяха евакуирани навреме, нямаше пострадали.

При снощния инцидент пътуващите отново са се отървали невредими, като веднага след спирането на композицията в Долно Езерово са отпътували с таксита и автомобили на близки към Бургас.