Ето как музикантът Любо опитал да отвлече две деца от жена в Бургас, колегите му от филхармонията са изумени

майка

Жената, чиито две деца се опитал, по нейните думи, да отвлече музикантът Любен Младенов, разказа подробности за шокиращата случка пред Нова телевизия. Младата майка пожела анонимност, защото се страхува за себе си и 3-годишното си момченце.

В празничния 1 май около 15.00 часа на главната пешеходна улица в центъра на Бургас две деца – на 3 и 8 години, си играят. Родителите им седят в кафене на метри от тях.

„Забелязах някакъв мъж с червена риза и с дълга коса, който се приближи до тях и започна да им говори нещо, при което аз изчаках, защото много хора се спират и говорят с децата, което не би било проблем. В следващия момент въпросният мъж клекна, хвана и двамата за ръце и тръгна с тях”, разказа майката.

Младата жена, която е бременна в деветия месец, успяла само да извика на съпруга си, че непознат отвежда децата. Таткото настигнал странника и му казал: „Остави децата, какво правиш, къде ги водиш“. Отговорът бил „Взимам ги с мен“. „Как така ще го взимаш с теб, това е моето дете, остави го“ – креснал бащата. Похитителят обаче отвърнал, че не го интересува и ги повел в посока към близката църква. Разтревоженият баща ударил мъжа, за да пусне децата, а жената подава сигнал на телефон 112. Минути по-късно следва арест.

„Извършителят е 41-годишен, регистриран е в център за психично здраве. След извършената проверка веднага е докладвано на Бургаска районна прокуратура, където след постановление на дежурния прокурор лицето е настанено в ЦПЗ”, обясниха от полицията в града.

Разтревожената майка по-късно в социалната мрежа видяла кадри от тържеството по повод 1 май в центъра на Бургас и познала мъжа, опитал да отведе децата. Любо е музикант в бургаската филхармония.

„Аз съм много изненадан, защото това е един от най-дисциплинираните ни колеги. Действително е много натоварен, но това е един добър професионалист, добър музикант и не знам защо така се е случило. Аз лично съм силно изненадан”, коментира Александър Текелиев, директор на операта в Бургас.

Все още не е ясно дали на Младенов ще бъдат повдигнати обвинения. Това може да стане само ако лекарите установят, че той е вменяем.