Димитър Николов: Можем да купим стадион „Лазур“ само при изключително изгодна цена

Lazur-stadion

Община Бургас може да купи стадион „Лазур“ само при изключително изгодна цена, която да не заробва бюджета на града и да се изплаща дълго тежък финансов ангажимент. Това коментира кметът Димитър Николов по телевизия Канал 0 относно изявената готовност от собственика на спортното съоръжение Митко Събев да води преговори за продажбата на стадиона на Общината.

Предложението за сделката ще се разглежда на следващото заседание на Общинския съвет. Има предложение да бъде съставена комисия, включваща представители от всички партии, която да преговаря за цената за купуването на стадиона.

Николов каза, че в момента активно се работи по проекта за строежа на нов градски стадион, за който има отреден терен в „Меден рудник“.

„Когато имаме собствен стадион, тогава с много по-голямо самочувствие и обезпеченост ще можем да мислим дали да купим, или да не купим. Така че дори да не купим „Лазур“, Бургас ще има свой собствен стадион, който ще е собственост на Общината, която няма да прави смесени дружества с никого, да го апортира, да го продава, да го залага. Той ще бъде като всички останали спортни бази, които са собственост на града, и няма да зависим от никой външен фактор извън нас“ – заяви кметът.