Предадоха на съд мъжа, който блъсна смъртоносно Костадин Джардов край Атия

Kostadin Dzhardov

Окръжната прокуратура в Бургас е предала на съд Кирил Г. 49-годишният мъж е обвинен за това, че на 20 ноември миналата година при управление на лек автомобил „Шевролет“ на главен път в посока от гр. Черноморец към гр. Бургас, в района на кръстовището с общински път за с. Атия и Военноморска база Бургас по непредпазливост е причинил смъртта на 16-годишния Костадин Джардов.

Според прокуратурата шофьорът нарушил правилата за движение, като в зона на действие на пътен знак В 26 – „Забранено движение със скорост по-висока от 60 км/ч“ се е движил със скорост от 95 км/ч. Кирил и не е намалил скоростта или спрял, за да пропусне преминаващия по пешеходната пътека пешеходец, и го блъснал смъртоносно.

Очаква се Окръжният съд в Бургас да насрочи заседанието си.

Припомняме, че след случая с 16-годишния ученик от гимназията по туризъм в Бургас беше взето решение да се построи пасарелка на въпросното кръстовище, която по обещанията на регионалния министър и АПИ трябва да е готова за лятото. В момента там е поставена шумяща маркировка, която убива скоростта на преминаващите моторни превозни средства.