Задържаха под стража мъж, обвинен в извършване на грабеж в Бургас и доведен от Германия

beleznici1

Бургаският окръжен съд задържа под стража Сали С., съобщиха от прокуратурата. 40-годишният мъж е обвинен за това, че на 9 ноември 2014 г. в бургаския ж.к. „Братя Миладинови“, до спирката на Военна болница, отнел дамска чанта, в която имало портмоне (съдържащо сумата от 25 лв.), мобилен телефон, лична и дебитна карта. За целта злосторникът употребил сила – блъснал притежателката на чантата в гръб и я натиснал с крак в областта на дясната ръка и рамо, като й причинил средна телесна повреда – счупване на дясната раменна кост.

Сали С. е бил привлечен като обвиняем в негово отсъствие, тъй като се е укрил след извършване на престъпното деяния. През 2015 г. е бил обявен за общодържавно издирване, а през същата година за него е издадена и Европейска заповед за арест (ЕЗА). Сали е задържан на територията на Германия и е предаден на българските власти.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Сали С. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Окръжния съд в Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.