Изключително! Несебър ще привлича туристите през лятото с нещо уникално и невиждано досега! (СНИМКА)

plaj Nesebur

Несебър ще впечатлява туристи със светлинно шоу още това лято, благодарение изпълнението на проект по трансгранично сътрудничество.

Прожекционното 3D оборудване вече е налично и ще се използва за обществени културни прояви. Първите проби на светлините вече са в ход и се търси най-подходящия вариант за последователността им.

„Предвиждаме регулярни презентации на крепостните стени, които имат за цел да обогатят туристическия продукт и културния облик на старинния град, коментира кметът на Община Несебър Николай Димитров. И допълни, че общинското ръководство планира да превърне тази атракция в постоянно и очаквано събитие, подобно на други места в страната.

„Целта на този проект, който изпълняваме, е повишаване привлекателността на града чрез нови, съвременни и модерни методи и технологични устройства“, изтъкна градоначалникът.

Атрактивното представяне на хилядолетното богатство на града е в рамките на проекта ”Промотиране на историческите културни и туристически богатства на Одрин и Несебър“, изпълняван от Община Несебър по програмата за трансгранично сътрудничество България-Турция.