На Гергьовден бургазлии се включват в глобално бягане заради тези, които не могат да тичат

biagane

Бургас се включва в глобалното събитие в подкрепа на хората с гръбначни увреждания – Wings for Life World Run. Всяка година десетки хиляди по целия свят излизат за бягане в един и същи ден и час, а на 6 май към тях ще могат да се присъединят и хората в Бургас.

В морския град Wings for Life World Run ще се случи благодарение на Васил Динев, който се занимава с екстремен триатлон и бягане на ултра дълги разстояния.

“Включете се в най-голямото глобално бягане, бягайте за тези, които не могат! Поставете си цел и най-вече се забавлявайте от сърце!” – призовава Васил, чиято лична цел за Wings for Life World Run е да избяга 7 км за по-малко от 30 минути.

Стартът на бургаското бягане ще бъде разположен при Пантеона в Морската градина. Трасето ще бъде с дължина от 5 км. То е известно на включващите се в редовните бягания 5kmrun.

Бягането в Бургас, както и навсякъде по света, започва в 14:00 часа (11:00 UTC). За да се включат в него, желаещите трябва да свалят приложението Wings for Life World Run App, което ще отчете колко километра е успял да избяга всеки участник, преди да бъде настигнат от виртуалния финал. Регистрацията в приложението изисква заплащане на такса от минимум 8 евро, 100 % от които отиват в полза на фондация Wings for Life, подпомагаща различни клинични проучвания и медицински изследвания, които целят да открият лек срещу травмите и увреждания на гръбначния стълб.

Всички, които обичат да бягат в компания и искат да се присъединят към отбор в Бургас, ще могат да го направят с тима на Lion Heart. Така резултатът на бягащия ще бъде включен както в световната ранглиста, така и в класирането по отбори.