Излъчват на живо „Писта Бургас 2018“, ще има специално състезание за лади

pista Burgas

Първият кръг от националния шампионат на затворен маршрут „Писта Бургас 2018“ ще се излъчва на живо в YouTube, съобщиха организаторите. По този начин феновете на автомобилния спорт, които няма да могат да присъстват на надпреварата, ще могат да наблюдават цялото състезание и всички серии от неделя.

За гостите на надпреварата ще има специална видео стена в най-голямата обособена зона за зрители, както и озвучение по цялото трасе.

И тази година зрителите на автомобилното състезание ще могат да се наслаждават на атрактивната серия „Купа Лада“. Миналата година първият старт на едномарковия шампионат започна именно на състезанието в морския град. Тогава бяха подадени 36 заявки за участие в тази серия.

„Писта Бургас“, която е първи кръг от националния шампионат на затворен маршрут, ще се проведе на 12 и 13 май. Пилотите ще премерят сили в 4 + 1 серии: Спорт – до 1600 куб. см. / атмосферни; Туринг – до 2000 куб. см. / атмосферни; Макси – над 2000 куб. см / атмосферни + #турбо; ENEOS – едномарков шампионат с #Audi A4 1.8T; Старо Злато – съпътстващо състезание между ветерани от автомобилния спорт.