Внимание! Земно свлачище и срутваща се ограда заплашват учениците в Българово

Българово

Има реална опасност за живота и здравето на учениците ОУ “Васил Левски” в град Българово. За това алармира директорът на школото Сребрин Сребрев в писмо до Общинския съвет в Бургас. От депешата става ясно, че след направена проверка от учители и работници в училището за състоянието на спортните съоръжения в двора на учебното заведение са констатирани опасни нарушения.

Между спортната площадка и двора на училището е паднала защитната стена, която е поддържала земната маса на по-високо разположения двор на школото. В момента камъните от оградата са натрупани в единия край на спортните площадки и са реална опасност за качващи се по тях деца. При по-силен порой остатъците от оградата също може да се срутят и да предизвикат земно свлачище. На много места оградата е пропукана и има опасност от срутване.

Асфалтът на спортната площадка е в лошо състояние и има дупки, които правят трудности за учениците да играят спортни игри.

Директорът на ОУ “Васил Левски” очаква съдействие от местния парламент за вземане на мерки за неотложен ремонт. Депешата му предстои да бъде разгледана от Комисията по устройство на територията в Общинския съвет.