Виждали ли сте тази жена? Издирват я в цяла България, след като не се появи в бургаския съд

Гюлсевен Шукри

Гюлсевен Шукри, обвинена в кражби на яке и рокли от магазини в центъра на Бургас, бе обявена за общонационално издирване. Това стана, след като 53-годишната жена не се появи днес в Окръжния съд в града, където трябваше да се решава евентуалното ѝ задържане под стража.

Миналата седмица Районният съд в Бургас реши да пусне Шукри под домашен арест. Но вместо да си стои вкъщи, на 21 април Гюлсевен и дъщеря ѝ Филиз са хванати в опит да пресекат границата на ГКПП „Дунав мост“ – Русе.

Прокуратурата веднага протестира решението на съда за пускането ѝ като неправилно и днес беше насрочена дата, на която Окръжният съд трябваше да реши дали да не ѝ измени мярката за неотклонение в „Задържане под стража“. Обвиняемата обаче въобще не се появи, а адвокатът ѝ заяви, че също не знае къде е. След като е задържана на границата при Русе, тя е задържана за 24 в полицейския арест, след което е пусната. Оттогава следите ѝ се губят. Не е открита и на домашния си адрес в с. Свещари, община Исперих.

Гюлсевен Шукри е заподозряна в извършването на много кражби на територията на цялата страна. След ареста ѝ в Бургас се появиха съобщения, че е разпозната и от продавачи на търговски обекти във Варна, които са е записали на видеокамерите си как краде.