Бургаските таксиджии искат нови стоянки и телефон за сигнали срещу „копърки“

taxita4

Браншовата организация на таксиметровите превозвачи в Бургас е изпратила писмо с няколко предложения до Общинския съвет и кмета Димитър Николов. Те са с цел подобряване на работното място на таксиджиите, работещи на територията на община Бургас, и за удобството на гражданите и гостите на града, ползващи техните услуги.

Браншовиците искат стоянката на ул. „Лермантов“ до х-л „България“, състояща се от 4 места, да се премести преди пешеходната пътека. Също така да бъде направена стоянка на ул. „Фотинов“ и ул. „Богориди“ преди или след пешеходната пътека.

Предлага се също да се изградят стоянки в района на Морската гара и новия плувен басейн в комплекс „Славейков“, който предстои да отвори врата.

Таксиджиите напомнят, че стоянката на ул. „Васил Левски“ и ул. „Александровска“ след ремонт не е възстановена и молят това да стане в най-кратки срокове.

От бранша искат също да им се предостави телефон за сигнализиране на нередности, на които да подават сигнали срещу нерегламентирания таксиметров превоз на територията на общината. Не е тайна, че така наречените „копърки“ са трън в очите на редовните таксиджии, защото им вземат клиенти особено пред летния сезон.

Дали исканията на таксиметровите шофьори да бъдат изпълнени, ще решава Постоянната комисия по транспорт и морско дело в местния парламент.