Окончателно: „Зелената зона“ в Бургас остава платена и в събота и неделя

зелена зона

„Зелената зона“ в комплекс „Лазур“ остава платена и през уикенда. Това реши Общинският съвет с 12 гласа против, 18 въздържали се и 9 „За“, отхвърляйки предложението на председателя на туристическата комисия Живко Табаков през събота и неделя тя да е безплатна подобно на „Синята зона“.

Табаков предлагаше две изменения.

Едното е таксата за паркиране в определената в Приложение 2 „Зелена зона“ да се заплаща в дните от понеделник до петък, включително, с изключение на официални празници и обхваща часовете от 11:00 до 20:00 часа, от 1 май до 30 септември.

Второто е в границите на „Зелена зона“ да се допуска платено паркиране „Служебен абонамент“ в работни дни, в часовете от 08:00 до 19:00 часа. В границите на „Зелена зона“ се допуска платено паркиране „Служебен абонамент“ в работни дни (от понеделник до петък), в часовете от 09:00 до 22:00 часа. Местата за „Служебен абонамент“, за зоните, се определят от Общинския съвет с одобряване на схемата.

Табаков приложи подписка от над 13 000 подписали се бургазлии в подкрепа на неговото предложение – да не се плаща през уикенда в зоната. От групата на ГЕРБ го обвиниха, че си прави ПР във връзка с идващите избори през другата година, на които той щял да се кандидатира за кмет, и не подкрепиха докладната му записка.

Припомняме, че „Зелената зона“ влиза в сила от 1 май и ще важи през лятото до края на септември. Тя ще обхваща две подзони. „Зелена – 1“ е заключена между ул. „Георги Баев“, ул. „Поморие“, ул. „Велико Търново“, ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ и ул. „Адам Мицкевич“. „Зелена – 2“ е с граници ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ от ул. „Велико Търново“ до ул. „Поморийска“ включително, както и паркингът на Северния плаж.