Извънредно! Мъж е прострелян с пистолет в главата в „Славейков“

Полиция

Млад мъж е открит в подземния гараж на бл. 161 в ж.к. „Славейков” в безпомощно състояние с огнестрелна рана в областта на главата, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигнал за инцидента е подаден снощи около 22.35 ч. във Второ Районно управление – Бургас. Дошлите на място полицейски служители са посрещнати от 30-годишна бургазлийка, която заявила, че това е приятеля ѝ – 30-годишният Александър С. от Силистра, с когото малко по-рано в компанията на свои познати празнували рожден ден. Около 21.30 ч. младия мъж заявил, че излиза за малко навън. След като се забавил, приятелите му започнали да го търсят, като го открили в безпомощно състояние в подземния паркинг на кооперацията.

При извършения оглед на местопроизшествието е намерен и иззет боен пистолет с патрон в цевта, заглушител, пълнител с четири патрона и две гилзи, калибър 22. В жилището на простреляния в бл. 161 е открита бележка. Иззети са видеозаписи от камерите, с които е оборудвана сградата и подземния паркинг. Първоначално събраните факти показват, че най-вероятно се касае за самопрострелване, но са назначени множество експертизи за установяване на детайли по инцидента.

Пострадалият 30-годишен мъж е откаран в „Шокова зала” на УМБАЛ – Бургас, а оттам е настанен за лечение в отделение „Реанимация” с огнестрелна рана в областта на слепоочието, с опасност за живота.

По случая е образувано досъдебно производство.