Над 2000 пътници в градския транспорт на Бургас ще четат роман в понеделник

роман

Над 2000 пътници в градския транспорт на Бургас ще четат роман в автобусите. Събитието ще се състои утре, 23 април, като поводът е Световният ден на книгата и авторското право.

Читалище “Изгрев 1909” ще представи романа “Аз още броя дните”, победител в конкурса “Ръкописът” на БНТ 1, в рамките на шестото издание на инициативата “Четем заедно една книга”. Пътуващите на тази дата в автобусите по линии  Б1, Б2, 11 и 12 ще получат от доброволци брошура с текстове от творбата на Георги Бърдаров. Отбелязването ще завърши в зала “Георги Баев” на Морското казино, където от 18.30 часа авторът ще бъде представен от своя колега Радко Пенев.

Идеята в един ден един град да чете една книга датира от 1998 година. За първи път тя се реализира в Сиатъл, САЩ. Моделът “One city, one Book” е познат още в Германия, Англия и Ирландия.

През 2013 година народно читалище “Изгрев 1909” – Бургас за първи път приложи тази добра практика и представи младия писател Явор Веселинов, последван от носителката на престижни български награди за литература Керана Ангелова, Радослав Гизгинджиев с трилогията РАЙ, бургаския фантаст Янчо Чолаков и автора на “Ритуалът” Радко Пенев.