Разрушиха незаконни ресторанти на северния плаж в Слънчев бряг (СНИМКИ)

Слънчев бряг

Наемателят на морски плаж Слънчев бряг-север доброволно разчисти още незаконни преместваеми обекти, които не отговарят на одобрената от Министерството на туризма схема за разполагането им. Разрушен е ресторант Stela di marre, който е с площ 400 кв. метра и се намира в пространството пред хотел „Белвю“.

В края на миналата седмица на същата ивица бяха разчистени още преместваеми обекти, които са в нарушение – Bubles бар&ресторант, заемащ около 400 кв. метра пред хотел „Гларус“ и в близост до хотел „Чайка“.

През февруари тази година министър Николина Ангелкова инспектира същия плаж, за да се установи дали са премахнати незаконните преместваеми обекти. Проверката констатира, че наемателят съвестно спазва ангажиментите си и е съборил над 190 незаконни обекта. През ноември 2017 г. доброволно бяха съборени над 50 незаконни магазина с обща площ над 1200 кв. метра на алеята на плаж Слънчев бряг-север по силата на договора на наемателя с Министерството на туризма. Причината бе, че площта им, останала още от прекратената концесия, надвишава одобрената от министъра на туризма схема.

Сред тях бяха магазини от страната на плажа на алеята пред хотел „Глобус“ и съоръжение за бънджи, магазини за дрехи и обувки пред хотели „Гларус“ и „Чайка“, както и обекти около хотел „Хевън“ и „Кариби бар“, пред хотел „Ларго“, „Астория“, хотел „Дюн“ и „Виктория палас“. Тяхното премахване бе отложено заради започналия активен  сезон.

През миналата година министър Николина Ангелкова прекрати концесията на плаж Слънчев бряг-север на дружеството „Сънинвест“, защото имаше над 8000 кв. метра обекти, които надхвърляха одобрената от нея схема. После за наемател на ивицата бе определена фирмата „Булимпекс“. Проверките за изрядността на стопаните на плажовете ще продължат много активно и това лято съвместно с останалите контролни институции, предупреди министърът.

Припомняме, че миналият месец след проведен конкурс беше избран нов концесионер на северния плаж в Слънчев бряг. Това е компанията „Голден сендс бийч”, собственост на Вйекослав Смрекар.