Красимир Каракачанов отказал от новите мерцедеси, возят го в най-стария! Ето го и него…(СНИМКА)

Каракачанов-11

Красимир Каракачанов е министърът, който се вози на най-стария мерцедес в цялото правителство.

Колата, която той ползва е надхвърлила 25 години и е на над 330 000 км, стана ясно след запитване на OFFNews, което са отправили към военното министерство, след като са видели министъра да се качва на античното возило.

Още преди година НСО е предложила на вицепремиера и министър на отбраната нов автомобил. Лидерът на ВМРО обаче отказал с думите: Не може армията да ползва остаряла техника, а аз да се возя в нова лимузина. Трябва да има морал”.

Каракачанов никога не е имал страст към скъпите автомобили. Служебните коли на ВМРО са Дачия, при това от по-евтиния модел, който не е 4х4. Докато беше депутат той имаше право да ползва парламентарна кола, но почти никога не го правеше, а се восеше в бялата Дачия на ВМРО, която смени античното зелено Деу след 30 години служба и над милион навъртени километра.

За разлика от него премиерът Бойко Борисов не се посвени да се забърка в най-грозния скандал, само и само да кара най-лъскавата кола в държавата. Преди 2 години 4 Държавни горски предприятия пуснаха поръчки за най-скъпите възможни джипове. След скандала обасниха, че ги купили, за да возят шейхове на лов. Нито един шейх обаче така и не се появи, а се оказа, че колите всъщност са за Бойко Борисов, който се появи на селско събитие лично шофирайки Тойотата за шейховете.


Снимка: Offnews.bg