Борислав, сцепил смъртоносно с чиния главата на хазаина си в Бургас, обжалва условната си присъда

Borislav Yordanov

Борислав Йорданов от Чирпан, осъден за убийството на хазаина си в Бургас, не е доволен от присъдата на Окръжния съд в морския град и я обжалва. Делото е насрочено за понеделник, 23 април, в Апелативния съд.

Чирпанлията бе получи 3-годишна условна присъда с 4 години изпитателен срок за това, че на 11 юли 2016 г. в апартамент на бул. „Сан Стефано“ по непредпазливост причинил смъртта на Пламен Панайотов вследствие на умишлено нанесена около 23,00 ч. предния ден лека телесна повреда. Йорданов ударил с чиния в областта на главата хазаина си, в резултат на което причинил на Панайотов рана в челната област и разтрошаване на костите в дълбочината на раната, представляващо временно разстройство на здравето, довело до остра кръвозагуба.

По време на инцидента Борислав тъкмо е навършил 46 години. Заедно с приятелката си Николина работел в строителна бригада. Живеел като наемател в жилището на 55-годишиния Пламен от 10 дни. Във фаталната вечер на убийството двамата мъже пили алкохол, след което се скарали. Предполага се, че конфликтът избухнал заради 37-годишната Николина.

След като смазал хазяина си с чиния Борислав, събрал целия си багаж и се опитал да избяга от Бургас. Той обаче е заловен от полицията на Автогара Юг.