Крадлата Гюлсевен рони крокодилски сълзи в бургаския съд, пуснаха я у дома

Гюлсевен Шукри1

Бургаският районен съд постанови мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо 53-годишната Гюлсевен Шукри, обвинена в кражба на яке и рокли от магазини на централната бургаска улица „Александровска“.

Жената бе доведена с белезници в съда, където прокуратурата искаше да ѝ се наложи най-тежката мярка „задържане под стража“. В залата се появи и дъщеря ѝ Филиз, която е действала в съучастие с майка си, но не е задържана.

Гюлсевен спретна драма като от сапунен сериал пред съда. Тя пророни крокодилски сълзи пред Темида, заявявайки, че съжалява за случилото се и не била добре с нервите. Поиска да я пуснат вкъщи, защото имала здравословни проблеми и я било страх. Относно престъплението Шукри заяви, че изобщо не била осъзнала какво е извършила. Гюлсевен сама искала да върне откраднатите рокли, но се притеснила от това какво ще ѝ се случи и затова се отказала.

От своя страна прокурорът по делото поиска „задържане под стража“ спрямо жената, която е родом от село в Разградска област. Държавният обвинител изтъкна престъпното ѝ минало и това, че е извършила 10 кражби, включително в период на изтърпяване на наказание за предишни провинения.

В крайна сметка, може би трогнат от сълзите на обвиняемата, районният съдия Анатоли Бобоков реши да я прати под арест у дома. Като мотив за решението си той изтъкна това, че въпреки, че всички предпоставки за задържане са налице, все пак заради факта, че Гюлсевен е признала вината си и че откраднатите дрехи са намерени и върнати, както и това, че делото е ясно и ще приключи бързо, тя не е необходимо да лежи в следствения арест.

От прокуратурата ще решават дали да обжалват решението на Бургаския районен съд.